Actief dagje weg

Het locale toeristen infopunt heeft veel informatie over wat u in de regio kunt ondernemen. Een paar leuke activiteiten hebben we vast voor u op een rijtje gezet.

1. Wadlopen

Een verblijf aan deze regio is niet af zonder het wad te hebben bezocht. Dit unieke Unesco werelderfgoed natuurgebied beleeft u optimaal tijdens een welbekende wadlooptocht. Vanuit het plaatsje Den Oever wordt door ‘De Groot Recreatie’ diverse wadtochten georganiseerd.  Ga met de boot mee, spot de zeehonden en loop over het wad.  

Een wadlooptocht duurt meestal circa 1,5 uur. De bootreis en vervoer circa 1 uur

  • Kleding advies: regenjack, korte broek en sportschoenen
  • Neem droge kleren en een handdoek mee.
  • Let op! De wadloop tochten zijn afhankelijk van seizoen, getij en weersomstandigheden.
  • Boek je trip hier

p.s. de Groot biedt ook leuke andere activiteiten zoals garnalenvissen.

 

2. De Klimvallei

Midden in een mooi bosrijk gebied vindt u "De Klimvallei" uitdaging, spanning en vertier hoog in de bomen bij Den Helder. De klimvallei is een spectaculair klimpark, waarbij je een hindernis parcours aflegd hoog in de bomen. De KlimVallei heeft verschillende parcours en is geschikt van jong tot oud.  Meer weten over wat die leuke park te bieden heeft kijk dan snel op de website: www.deklimvallei.nl  Hier vindt u ook meer informatie over de openingstijden, veiligheid en voorschriften en prijzen.

Een leuk uitje actief uitje tijdens de vakantie

 

3. Fietstochten

Noord-Holland is een prachtig gebied om per fiets te ontdekken. Callantsoog of een van de andere kustdorpen zijn een goed startpunt om een dag het Nederlandse landschap te ontdekken. Bepaal u eigen route met behulp van het Fiets knooppunten netwerk. Bij de lokale VVV is een kaart beschikbaar met alle fietsknooppunten in de omgeving.  Wilt u vanaf uw vakantie adres of vanuit huis reeds uw route bepalen dan kan dat op de site fietsknoop.nl hier staat een paar mooie routes in de buurt van Callantsoog en in de kop van Noord-Holland.

 

4. Kanovaren

Vertrek vanuit de Helderse Vallei. Door de stad en omgeving van Den Helder en Julianadorp lopen diverse kanoroutes die de liefhebber kan volgen. De afstanden variëren van 3 tot 14 kilometer en zijn voor zowel de recreatieve als de ervaren kanovaarder geschikt.

De routes hebben elk een eigen karakter.

  • Kies de  Stad en Stellingroute en neem  een kijkje in het militair erfgoed van Den Helder. De waterliefhebber peddelt vanaf De Helderse Vallei via de Waddenzeestraat naar Fort Erfprins en via Westoever naar Willemsoord. Een schitterende route die al het historisch erfgoed verbind.
  • Gaat je voorkeur uit naar de vrije natuur? Neem dan de Natuurroute door het duingebied.
  • De Boerenlandroute gaat dwars door de  landerijen. In het  het voorjaar zie je hier de prachtige kleurschakeringen van de bollenvelden.
  • De Dorpsroute is de meeste zuidelijke route en  gaat door Julianadorp en het agrarisch gebied.  Daarnaast kun je de routes ook met elkaar combineren.

De kosten voor de kanoroute zijn te vinden op de site kanoverhuurdenhelder.nl

Search our holiday homes with 135 holiday homes!