De Buitenplaats, Callantsoog

Rust, ruimte, gezelligheid en vakantie op slechts een paar minuten van het strand... Dat is de Buitenplaats in Callantsoog. Dit vakantiepark met sfeervolle vakantievilla's is mooi opgezet en zodra u het park oprijdt, heeft u direct het vakantiegevoel, wie wil dat nu niet?

Geschikt voor kinderen

Op een eiland midden in het kleinschalige vakantiepark de Buitenplaats vindt u een leuke speeltuin. Hier is o.a. een tafeltennistafel, Jeu de Boulesbaan, een voetbal- en basketbalveld en verschillende speeltoestellen voor de kleinere kinderen. Ook is het mogelijk om met een klein bootje lekker te varen en kan er gevist worden. Veel vermaak vlak bij de woning. Voor families is dit park erg geschikt, er zijn veel kinderen om mee te spelen. 

Omgeving

Callantsoog is vanuit uw vakantiehuis slechts 900 meter en daarmee binnen loopafstand. Vanaf uw vakantieadres kunt u het dorp Callantsoog ook bereiken door een klein natuurgebied aan de achterzijde van het vakantiepark de Buitenplaats.

Het centrum van Callantsoog is precies wat u verwacht van een gezellige badplaats. Vele winkeltjes en terrasjes waar het zomers en in het voor- en naseizoen goed toeven is. Het is dan ook altijd gezellig druk in het dorp.

Fietsen

Er zijn in Callantsoog verschillende fietsverhuurbedrijven. Wij adviseren u, uw eigen fiets mee te nemen of deze te huren. U heeft dan de hele week uw auto niet nodig en u kunt ‘s ochtend op uw gemak even naar de bakker. Tip: Als u via LekkerNaarZee fietsen huurt worden deze bezorgd bij uw vakantiehuis.  

 

Inkopen

De supermarkt in Callantsoog is 365 dagen per jaar geopend en in het schrikkeljaar zelfs 366 dagen! Hier kunt u dagelijks terecht voor uw boodschappen. Naast de supermarkt vindt u in het dorp ook een warme bakker en een slager, en wordt er in de zomer op straat vers fruit verkocht. Naast de levensmiddelen vindt u in het dorp rondom het dorpsplein verschillende andere winkels en boetiekjes. Ook vindt u hier een drogisterij, kapperszaak en ijssalon “IJssie Prima”. 

Strand en uit eten

Callantsoog heeft 4 strandopgangen naar het strand. Hier hoeft u slechts 1 duinenrij over om het strand te bereiken. Vanaf de Buitenplaats is de strandopgang ‘Strandslag’ het best te bereiken. Op het strand zijn verschillende strandpaviljoens te vinden, enkele hiervan zijn het hele jaar geopend. Hier kunt u terecht voor een drankje of een lekker diner. Uiteraard zijn er ook in het dorp zelf verschillende leuke en goede restaurants om uit eten te gaan. De meeste restaurants zijn hier het gehele jaar open. Het kan echter zijn dat enkele in de winterperiode tijdelijk gesloten zijn. 

Wat is er te doen?

In de omgeving van Callantsoog is veel te doen en te beleven. Een bezoek aan havenstad Den Helder, Schagen met z’n West Friese Markt of Alkmaar met de historische kaasmarkt zijn zeer de moeite waard.

In Callantsoog is voor ieder wat wils, zo treft u een diversiteit aan winkels, restaurants, terrassen, fietsroutes en natuur. 

Search our holiday homes with 135 holiday homes!