Strandvakantie met kinderen

Er is voor kinderen niks leukers dan het strand, lekker de hele dag spelen met zand en water... en u kunt zelf lekker van het zonnetje genieten en wat lezen. LekkerNaarZee verhuurt een groot aantal huizen op kinder loopafstand van het strand. Ideaal als u niet de hele dag op het strand verblijft maar bijvoorbeeld 's middags terug moet voor het slaapje van de jongste, of om even een paar uur rust te hebben in de schaduw. 

 

Welke huizen zijn geschikt voor kinderen

LekkerNaarZee heeft groot aantal vakantiehuizen welke wij kindvriendelijk bestempelen. U vindt dit aanbod door hieronder voor kindvriendelijke huizen te selecteren. Kindvriendelijke huizen zijn huizen waarbij:

 • Vakantiehuis met speeltuin vlakbij
 • De huizen zijn op kinder loopafstand van het strand
 • Huizen met een goed omheinde tuin 
 • Huizen met een ligbad

 

Over Callantsoog & Kindvriendelijk

Callantsoog is een rustige en gemoedelijke badplaats in Noord Holland, slechts een duinenrij scheidt het dorp van het rustige en schone strand. Het strand is daarmee goed en snel bereikbaar. Komt u naar Callantsoog dan kiest u voor een authentieke strandvakantie. Geen lange files, harde muziek en luxe beachclubs, in Callantsoog vindt u enkele leuke strandpaviljoens en verder alleen maar ... strand.

Callantsoog staat hiermee bekend als een echte familie badplaats.

Met kinderen naar het strand, waar moet je aan denken

Gaat u met kinderen naar het strand: Het is handig uw mobiele nummer op de hand van uw kind te schrijven of hem/haar een plaatje met gegevens te laten dragen. Is uw kind zoek, waarschuw de strandwacht en kijk of er een witte vlag met vraagteken is gehesen. Dit betekent namelijk dat er een kind gevonden is...

 • Snel moe: Het spelen op het strand is intensief, uw kind is op het strand waarschijnlijk sneller moe en hongerig dan normaal. Plan op tijd een pauze in met wat te eten. Kies een plekje in de schaduw. Is uw kind nat van het water, zorg dan voor een warme droge handdoek.
 • Zon: Op het strand is geen schaduw en de zon kan erg sterk zijn. Doordat het op het strand vaak wat koeler is, heeft u niet altijd door hoe hard de zon schijnt. Het laatste wat u wilt is dat uw kind op het strand verbrandt. Tip: smeer uw kind vast in met zonnebrand voordat u naar het strand gaat, u heeft dan meer rust en minder zand. Let wel: blijft u langer op het strand, smeer uw kind dan meerder emalen per dag in, het liefst met factor 50. 
 • In en om het water: De zee is geen zwembad en zwemmen in zee is niet zonder gevaar. Alstublieft houdt uw kind daarom ALTIJD in de gaten op het strand, ook als uw kind een zwemdiploma heeft. In zee is stroming en het water is vaak koud. Gaat uw kind toch zwemmen; spreek af waar hij/zij mag zwemmen en niet te ver in zee, houdt uw kind altijd in de gaten, of nog beter ga zelf lekker mee. 
 • Kwallen: Met warm weer en oostenwind bestaat de kans dat u kwallen op het strand ziet, dit zijn meestal Oorkwallen. De steek hiervan kunnen we niet voelen er zijn echter ook kwallen die wel pijnlijk kunnen steken, laat de kwallen daarom met rust. Toch geprikt...de meeste steken zijn makkelijk te behandelen. Kwallengif is niet bestand tegen heet water en zuur. Daarom helpt een beetje azijn op een zere plek die door kwallen is veroorzaakt. Heet water, met de temperatuur van een teiltje afwaswater, helpt ook. EHBO-posten en vriendelijke strandtenten hebben zulke middelen wel in huis. Voor ernstige problemen moet je naar de huisarts. 

 

Veilig en schoon

De stranden van Callantsoog, Sint Maartenszee en Groote Keeten hebben al jaren de zogenaamde Blauwe Vlag. Dit is een milieuonderscheiding die elk jaar aan stranden wordt toegekend die aan de campagne van de blauwe vlag hebben deelgenomen en aangetoond hebben schoon en veilig te zijn. Een prettig idee als u hier met uw kinderen naartoe gaat

Regels op het strand

Bij elke strandopgang staat een informatiebord over hoe u veilig van het strand en de zee kunt genieten. Wij adviseren u dit te lezen. Ook als u vaak op het strand komt is dit de moeite waard. Weet u bijvoorbeeld de betekenis van alle kleuren van de vlaggen? 

 • Let altijd op aanwijzingen van de reddingsbrigade en volg deze
 • Kijk naar de kleur van de vlag of het veilig is om te zwemmen 
 • Ga niet alleen zwemmen
 • Ga niet oververhit het water in, koel eerst rustig af aan de kant
 • Zwem tussen de lijnen
 • Niet achter een afdrijvend voorwerp aanzwemmen
 • Zwem niet in de buurt van een strekdam
 • Gebruik bij aflandige wind geen drijvende voorwerpen
 • Als er iemand hulp nodig heeft, waarschuw de strandwacht
 • Zorg ervoor dat u altijd kunt staan
 • Met een volle maag kunt u beter niet de zee in gaan

 

LekkerNaarZee wenst u een fijne stranddag, veel plezier

Search our holiday homes with 135 holiday homes!