Paard & Vakantie

In samenwerking met Manege Noot uit Callantsoog biedt LekkerNaarZee het arrangement Paard & Vakantie aan.  Er zijn in Nederland vele mooie plekken om paard te rijden, maar rijden op het strand blijft een unieke ervaring. Mocht u een keer willen paardrijden tijdens uw vakantie dan kunt u dit via het onderstaande formulier of tijdens het boeken van uw vakantiehuis aangeven. Wij nemen dan contact met u op om hierover nadere afspraken te maken. 

  1. Over de manege
  2. Paard of pony rijden
  3. Vrijrijden
  4. Paardrijles
  5. Paardrijden op het strand
  6. Met eigen paard op vakantie
  7. Kosten overzicht
  8. Contactformulier

 

Over de Manege

 

Manege Noot in Callantsoog is een 4*-FNRS manege op slechts 1,5 km van het strand, midden in het mooie Noord-Hollandse landschap tussen Callantsoog en Julianadorp.  De manege heeft zo'n veertig eigen paarden en pony's voor lessen en buitenritten.  Er zijn maar liefst 2 grote binnenhallen, een buitenbak en ruime boxen voor de pensionpaarden. Er is een geweldig trailparcours, 2 spuitplaatsen, solarium en een roundpin.  Samen met de gezellige bar is de manege volledig voorzien.

 
- Er is een helm- en paardrijlaarzenplicht op de manege, als u op het terrein van de manege rijdt of tijdens een activiteit bent u verplicht een helm en laarzen te dragen.  Deze zijn ook te huur. 
 
Bij de manege is ook een vakantiehuis te huur, dit is Villa Noot. Meer informatie over dit huis vindt u hier: Villa Noot Bij deze woning kunt u direct aangeven of u paard wilt rijden en/of met uw eigen paard op vakantie wilt komen.   

Paard of pony rijden

 

Wilt u tijdens uw vakantie een keer paardrijden, of wilt u een aantal lessen volgen dan kan dat bij Manege Noot. Bent u wat meer ervaren dan kunt u naast lessen en/of paardrijden op de manege, ook kiezen voor een buitenrit. In de omgeving zijn verschillende ruiterpaden, bij de manege kunnen ze u hier meer over vertellen.

 
Indien u of een van uw familieleden paardrijlessen wilt volgen of een paard wilt huren, kunt u dat het beste bij het boeken van uw vakantie doorgeven.  Wij zullen dan contact met u opnemen om te bespreken wat precies uw wensen zijn.  Over de kosten van een uur paardrijden leest u meer onderaan deze pagina

Op de manege zijn er verschillende lessen te volgen en er is geen minimale of maximale leeftijdsgrens. Wel worden mensen zwaarder dan 100 kilo geweigerd, dit in belang van de paarden. Als u op vakantie bent, kunt u  bij de manege paardrijden zonder dat u lid hoeft te zijn van de manege.  Er zijn verschillende mogelijkheden om te rijden zoals vrijrijden, lessen of een strandrit

Vrijrijden

 

U spreekt met de manege een dag en tijd af waarop u zelf in onze binnenmanege of buitenbaan een uur kan paard/pony rijden. Dit is wel onder toezicht van onze medewerkers

 

Paardrijles

 

Kiest u voor een les dan zijn er verschillende mogelijkheden. U kunt meerijden in een Hollandse les wanneer er plek is. Of u kan een privé les afspreken (bovenop de huur van het paard komt er nog een bedrag bij voor de instructie) Voor kinderen tussen 2 en 6 jaar zonder rijervaring dienen de ouders zelf naast de pony te lopen. U kunt dan ook een pony huren voor een ½ uur.

 
Wilt u een echte paard rij vakantie dan adviseren wij een huis in de buurt van de manege te boeken. Wij verhuren nabij de manege in Julianadorp en op het Sandepark in Groote Keeten verschillende leuke vakantiehuizen. Neem gerust contact met ons op als u hier nog vragen over heeft.

 

Paardrijden op het strand

 

Heerlijk rijden door de duinen, over het strand en door de branding. Vanaf 1 september t/m 30 april is het in Callantsoog en Julianadorp de hele dag toegestaan om paard te rijden op het strand. Vanaf 1 mei t/m eind September is het strand alleen 's ochtends tot 09.00 en 's avonds na 19:00 uur toegankelijk voor ruiters. In deze periode is paardrijden buiten het strand of op het terrein van het vakantiepark uiteraard wel toegestaan.

 
Manege Noot organiseert in de zomer strandritten onder begeleiding en in groepsverband.  Als voorwaarde geldt dat u minimaal 12 jaar oud bent en een ervaren paardrijder. Dit omdat paarden/pony’s op het strand anders kunnen zijn dan in een rijbaan. Het strand is zeer groot, als een paard het op zijn heupen krijgt en er vandoor gaat, kun je er vanuit gaan dat de rest van de kudde volgt. Een gevaar zit in een klein hoekje en niemand zit er op te wachten om tijdens de vakantie geblesseerd te raken. 
Een instructeur keurt vooraf tijdens een verplichte proefles of uw vaardigheden voldoende zijn om aan strandritten deel te kunnen nemen. Deze proefrit kan in groepsverband of als privéles plaatsvinden. Wanneer uw vaardigheden voldoende zijn, kunt u onbeperkt deelnemen aan de strandritten. De kans is aanwezig om tijdens een rit op het strand  menners tegen te komen.  In Julianadorp aan Zee  en Callantsoog wordt ook veel aan de mensport gedaan: het rijden van paarden met aangespannen wagens.
 
- De groepen worden uiteraard ingedeeld naar niveau en pony- en paardengroepen 
- Een rit duurt ongeveer 2 uur
- Bij slecht weer vinden er geen strandritten plaats
- Op zon- en feestdagen vinden er geen strandritten plaats
 
Met onze buitenritten vertrek je 's ochtends 07.30 en ben je om 09.30 weer op de manege. (u dient een half uur van te voren aanwezig te zijn op de manege.) Dit omdat wij in de periode van 1 mei – 1 oktober overdag niet op het strand mogen komen. En wat is er heerlijker dan 's ochtends vroeg over het strand te rijden en te genieten van de rust. 
 
Bij de boeking van uw vakantiewoning kunt u aangeven of u een strandrit wilt reserveren.  Bij aankomst bij LekkerNaarZee kunt u dan nadere afspraken maken over wanneer u graag wilt rijden.
  

Met eigen paard op vakantie

 

Er is natuurlijk niks leuker dan met een eigen paard op vakantie te gaan. U kunt bij LekkerNaarZee nu met uw eigen paard op vakantie komen.  U kunt dan zelf heerlijk door de duinen en over het strand rijden.  Bij Manege Noot is het mogelijk om uw paard of pony in een paardenbox te stallen. Uw paard wordt tijdens uw verblijf door uzelf en door vakbekwaam personeel goed verzorgd.

U mag, als u het paard bij de manege stalt, het gehele jaar op het strand komen en u heeft geen ruiterpas nodig.
 
Bij de hieronder genoemde prijzen voor de stalling zijn alle kosten inclusief eten en uitmesten van de stal inbegrepen. Indien u met eigen paard of paarden op vakantie wilt komen, wordt u verzocht bij het reserveren door te geven met hoeveel eigen paarden u wilt verblijven.
 
Als stalbedekking wordt stro gebruikt en kuilgras als ruwvoer. Eventueel in overleg kan er een box met vlas aangeboden worden. Mocht uw paard/pony  niet tegen kuilgras kunnen dan dient u zelf voer mee te nemen.

 

Kosten overzicht 

 

 Strandrit (2 uur)  € 37,50  per persoon
 Ponyrijden  € 15,-  per uur
 Paardrijden  € 17,50  per uur
 Stalling eigen paard  € 25,00  per dag
 Helm en laarzen    € 1,-  per uur

 

Contactformulier

Intresse, neem contact met ons op

Loading in progress
Some entries fail, or press send again.
Your message has been sended
Search our holiday homes with 135 holiday homes!